Tato stránka v rámci poskytování služeb využívá cookies. Nastavení používání a dostupnosti cookies můžete upravit v nastavení Vašeho prohlížeče.
Další informace
Pečené krůtí medailónky na kari s batáty - 40 minut
Batáty jsou lépe stravitelnou formou běžně u nás známých brambor, mají sladkou chuť a vysoký obsah železa a vitamínů A, B, C a E.
Ingredience: 1 velký batát, 2 cibule, 300 g krůtího masa (prsních nebo stehenních řízků - stehenní jsou šťavnatější), hrst žampiónů, 50 g másla, sůl (lepší a zdravější forma je himalájká sůl), kari, koření na kuře nebo jiné koření dle chuti
Zobrazit článek
Houbové rizoto z čerstvých hříbků
Protože aktuálně moje lednice oplývá čerstvými lesními houbami napadla mě rychlá večeře, která bude lehká do žaludku. Na smaženici dojde jindy:-)
Ingredience:
klasická bílá rýže dle potřeby na 2-4 porce (pro fajnšmekry to může být rýže kulatozrnná - já dala klasickou)
krájené houby dle potřeby na 2-4 porce
3 větší rajčata
1 větší cibule, olej, drcený kmín, pepř a sůl
Zobrazit článek
Osvěžující jarní salát s jogurtem 10 minut
Dneska bylo extrémní horko. Když jsem se dostala večer domů, zkontrolovala jsem obsah ledničky a výsledkem byl tento salát, který měl osvěžující efekt.
Ingredience: salátová okurka, 2 mrkve, 8 ředkviček, 1 jarní cibulka, jogurt Hollandia, 1 PL olivového oleje, 1 PL jablečného octa, sůl, pepř, trochu cukru (já dávám třtinový)
Postup: do misky okurku a mrkve natrouhat, ředkvičky nakrájet na kousky nebo plátky, cibulku na kolečka včetně zelené naťe,
Zobrazit článek
Krůtí medailonky se zeleninovým salátem 15-20 minut
Udělejte si velmi rychlý oběd nebo večeři.
Ingredience:
Krůtí prsa, zelenina (jakou máme), olivový olej, pepř a sůl, popřípadě nějaké koření na kuřecí maso, olej na smažení (já dala kokosový, je zdravější a nepřepaluje se)
Postup:
Medailonky: maso nakrájet na malé plátky cca 5-10 cm, naklepat, posolit, okořenit a osmažit na pánvi na prudko
Salát: do misky salátovou okurku nakrájet na kostičky, přidat směs salátů, červenou papriku nak
Zobrazit článek
Zeleninové placičky s bylinkovými brambory a jogurtovým dresingem 20 minut
Ingredience:
Placičky: 1 vejce, zelenina na placičky (mrkev, celer, pertžel, pastinák, cuketa, červená řepa ... dle vaší volby ... já dala mrkev a celer), cibule nebo červená cibule, petrželka, trochu mléka, trochu hladké mouky (já dala rýžovou), sůl a pepř; olej na smažení (já dala kokosový, který se nepřepaluje)
Příloha: brambory (cca 5 středních) s petrželkou
Dresing: bílý jogurt Hollandia (dle potřeby), ol
Zobrazit článek
Kus kus na slano - bleskový recept: 5-10 minut!
Příprava na 2 porce: nasypeme 0,5 cm kuskusu do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla 1 cm nad hladinou kus kusu. Přidáme sůl dle chuti, povaříme 1 minutu a vypneme. Přikryjeme pokličkou, necháme dojít v páře. Voda se vsákne.
Ingredience: pokrájíme cibuli na kostičky a osmahneme na pánvi nejlépe na palmovém oleji, který snáší vysoké teploty a tudíž se nepřepaluje - je zdravý. Nakrájíme cherry rajčátka na půlky a osmahneme na cibuli, přidáme pokrájen
Zobrazit článek
Kus kus na sladko - bleskový recept 5-10 minut!
Příprava na 2 porce: nasypeme 0,5 cm kuskusu do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla 1 cm nad hladinou kus kusu. Přidáme třtinový cukr dle chuti (může být i med, javorový sirup nebo jakékoliv jiné přírodní sladidlo, pokud volíme tato sladidla přidáme je do kus kusu až na závěr, aby se neničili vařením výživné látky), povaříme 1 minutu a vypneme. Přikryjeme pokličkou, necháme dojít v páře. Voda se vsákne.
Ingredience: čerstvé jahody pokrájené na kos
Zobrazit článek
Plněné cukety
Menší cukety rozkrojíme napůl, vydlabeme, osolíme, potřeme olivovým olejem s česnekem. Dovnitř vložíme nakrájená rajčata (ideálně zbavená slupky), posypeme oreganem nebo bazalkou a zasypeme sýrem nebo tofu (ochucené, uzené, bylinkové). Pečeme na 170 °C asi 20 minut. Kdo má větší hlad, může si k tomu orestovat brambory s cibulkou. Výborná záležitost:-)
Dobrou chuť!
Zobrazit článek
Zeleninový salát "co dům dá"
Zeleninový salát je rychlá volba, jak udělat rychlé, čerstvé a chutné jídlo. Je ovšem třeba mít v ledničce zásobu zeleniny, která mi nikdy nechybí. Aby salát nasytil, je třeba přidat nějakou bílkovinu (vejce nebo šunku nebo tuňák nebo tvrdý sýr, pokud máme plátek kuřecího, je možné i to..., zprudka opéct na pánvi nejlépe na kokosovém, rýžovém nebo palmovém oleji, kterému neškodí vysoké teploty a uchovává si výživné látky a nakrájet na kostičky).