Tato stránka v rámci poskytování služeb využívá cookies. Nastavení používání a dostupnosti cookies můžete upravit v nastavení Vašeho prohlížeče.
Další informace
Žampionový krém 15 minut
Ingredience: 200 g žampionů, 700 ml vody, 200 ml mléka, 1 kostka zeleninového bujónu (používám zdravější variantu z DM od Alnatury) 50 g hladké mouky, 1 čajová lžička soli, 50 ml smetany, zelená petrželka
Postup: v misce posekáme tyčovým mixérem žampiony na drobné kousky a dáme do hrnce, přidáme vodu, mléko, bujón, mouku, sůl a vaříme 10 minut; přidáme smetanu a sekanou petrželku a vaříme ještě 2 minuty.
Můžeme podávat. V případě potřeby dochutíme solí a pepře
Zobrazit článek
Superrychlá mrkvová polévka
Tak jsem si teď před chvílí udělala tuhle superrychlou, moc dobrou mrkvovou polévku. Recept jsem úplně zjednodušila a je to za 15 minut hotovo!
Ingredience: olej (já dala rýžový, je zdravější a nepřepaluje se) 1 cibule, 3 - 4 stroužky česneku, 5 velkých mrkvíí, sůl, pepř (já dala kayenský), nějakou polévkovou kořenící směs, zelenou petrželku na ozdobu
Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme nakrájený česnek
Zobrazit článek
Francouzská cibulačka
Ingredience:
4 ks cibule, máslo, hovězí vývar nebo hovězí bujón, černý pepř a sůl, hladká mouka, petrželka, chléb nebo houska, kostka eidamu nebo strouhaný sýr
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rezehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme. Poté přidáme hovězí vývar nebo vodu a do ní, v momentě kdy se bude vařit přidáme hovězí bujón, pepř. Polévku chvíli povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou a osolíme.
Zobrazit článek
Krémová polévka z dýně hokaido
Aktuálně jsou tyto dýně v prodeji a tak si můžete udělat tuhle skvělou, rychlou, "mňamózní" polévku:
Ingredience: dýně hokaido, voda, cibule, olej (např. sezamový, rýžový, kokosový nebo palmový - tyto oleje snášejí vysoké teploty a nepřepalují se, jsou tudíž zdravější na pečení a smažení) pepř, sůl, trochu smetany, pažitka, opečené houstičky
Postup: cibuli nakrájíme na kostičky a restujeme na oleji, přidáme na kostičky (mohou to být i trochu větší kostky, dýn
Zobrazit článek
Rychlá rajská polévka z čerstvých rajčat
Ingredience: 5 ks i více rajčat, 2 cibule, pepř, sůl, čerstvou mátu.Postup: Rajčata i cibuli rozkrájíme na čtvrtiny, vložíme do hrnce, přidáme množství vody, podle toho, jak chceme, aby byla polévka hustá. Přidáme pepř a sůl, lístky máty a povaříme cca 15-20 minut. Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme se snítkou máty, popř. s lžící kysané smetany. Dobrou chuť!