Houbové rizoto z čerstvých hříbků
Houbové rizoto z čerstvých hříbků
Protože aktuálně moje lednice oplývá čerstvými lesními houbami napadla mě rychlá večeře, která bude lehká do žaludku. Na smaženici dojde jindy:-)
Ingredience:
klasická bílá rýže dle potřeby na 2-4 porce (pro fajnšmekry to může být rýže kulatozrnná - já dala klasickou)
krájené houby dle potřeby na 2-4 porce
3 větší rajčata
1 větší cibule, olej, drcený kmín, pepř a sůl
Postup: uvaříme rýži, na pánvi (ideálně wok) osmahneme v oleji cibuli nakrájenou na kostičky do zlatova, přidáme houby a chvilku dusíme (5-10 minut), průběžně osolíme, přidáme drcený kmín. Mezitím si nakrojíme rajčata na vrcholové straně (opačná proti "bubáku" - bubák vyřízneme) do křížku, spaříme na 1 minutu vařící vodou v kastrolku (stačí voda z varné konvice), přikryjeme; vodu poté vylijeme a schladíme rajčata vodou studenou. Oloupeme slupky a nakrájíme na kostičky. Nakrájená rajčata přidáme do pánve ke smaženým houbám. Dusíme pár minut a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přimícháme rýži a hotovo. Můžeme podávat. DOBROU CHUŤ!