Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
Ingredience:
5 rohlíků nebo housek
200 g vařeného uzeného masa nebo osmahneme na cibulce
200 ml mléka
4 vejce + 4 vejce natvrdo
75 g másla nebo sádla
2 hrsti zelených listů (špenát, kopřivy)
1 hrst listové petržele.
sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků se špetkou soli nakonec ušleháme tuhý sníh. Do mísy vložíme na kostky krájené housky nebo rohlíky (necháme 15 minut usušit v troubě na 175 st.), polijeme mlékem s rozšlehanými žloutky a kořením. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso (osmahlé s cibulí), pokrájené mladé kopřivy (spařené), špenát a petrželku. Vše promícháme s pevným sněhem z bílků. Naplníme z poloviny do formy vymazané tukem, poklademe kolečky vajec a doplníme zbytkem nádivky. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 35 minut dozlatova.