Zeleninové placičky s bylinkovými brambory a jogurtovým dresingem 20 minut
Zeleninové placičky s bylinkovými brambory a jogurtovým dresingem 20 minut
Ingredience:
Placičky: 1 vejce, zelenina na placičky (mrkev, celer, pertžel, pastinák, cuketa, červená řepa ... dle vaší volby ... já dala mrkev a celer), cibule nebo červená cibule, petrželka, trochu mléka, trochu hladké mouky (já dala rýžovou), sůl a pepř; olej na smažení (já dala kokosový, který se nepřepaluje)
Příloha: brambory (cca 5 středních) s petrželkou
Dresing: bílý jogurt Hollandia (dle potřeby), olivový olej, sůl, bylinky (nasekat čerstvou bazalku např. nebo použít směs italských bylin), pokud chceme řídší konzisteci, přidáme trochu vody
Postup:
- brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí a drceným kmínem - cca 20 minut - slejeme vodu a zamícháme do nich sekanou petrželku
- mrkev (2 střední) a celer (1 střední) nastouháme, přidáme vejce, nasekanou petrželku, trochu mléka (2PL), hladkou mouku (2PL) - konzistence, aby to tvořilo kaši; rozpálíme pánev, přidáme olej a smažíme placičky - vkládáme lžící a tvarujeme přímo na pánvi
- jogurt na dresing vložíme lžící do misky, přidáme olivový olej, sůl, bylinky a vidličkou rozmícháme, pro řídší konzuistenci přidáme trochu vody
Můžeme podávat, dobrou chuť!