Francouzská cibulačka
Ingredience:
4 ks cibule, máslo, hovězí vývar nebo hovězí bujón, černý pepř a sůl, hladká mouka, petrželka, chléb nebo houska, kostka eidamu nebo strouhaný sýr
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rezehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme. Poté přidáme hovězí vývar nebo vodu a do ní, v momentě kdy se bude vařit přidáme hovězí bujón, pepř. Polévku chvíli povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou a osolíme. Přidáme sekanou petrželku. Mezitím si chléb nebo housku nakrájíme na kostičky a na pánvi osmahneme. Nastrouháme sýr. Hotovou francouzskou polévku rozdělíme do misek, přidáme osmahnuté kostičky chleba nebo housky a za horka ji posypeme sýrem.
Dobrou chuť!