Pečené krůtí medailónky na kari s batáty - 40 minut

kruti medailonky 1Pečené krůtí medailónky na kari s batáty - 40 minut

Batáty jsou lépe stravitelnou formou běžně u nás známých brambor, mají sladkou chuť a vysoký obsah železa a vitamínů A, B, C a E. 

Ingredience: 1 velký batát, 2 cibule, 300 g krůtího masa (prsních nebo stehenních řízků - stehenní jsou šťavnatější), hrst žampiónů, 50 g másla,  sůl  (lepší a zdravější forma je himalájká sůl), kari, koření na kuře nebo jiné koření dle chuti

Postup: 1 velký batát neloupeme, ale s pomocí kartáčku omyjeme (já osobně používám ještě ekologický přípravek na mytí nádobí Celestina na bázi kyseliny citrónové, který se dá použít na mytí zeleniny a ovoce, abych se zbavila případných postřiků a dusičnanů), rozkrájíme na čtvrtiny a potom na asi 1 cm plátky, nasypeme do pekáčku (já používám skleněný s víkem) kruti medailonky, cibule oloupeme , nakrájíme na měsíčky, proložíme jimy batáty a osolíme, žampióny nakrájíme na plátky a rovněž proložíme batáty, krůtí maso naklepeme a nakořeníme (sůl, kari, koření na kuře nebo i jiné koření dle chuti) nakrájíme na menší kousky (medailónky) a rovněž proložíme s obsahem v pekáčku. Celý obsah proložíme malými kousky másla. Pečeme v troubě na 180 st. 40 minut. V horkovzdušné na 160 st. 40 minut. Z másla a výpečku se vytvoří výborná šťávička, kterou polijeme brambory na talíři. Ozdobíme nějakou čerstvou bylinkou (petržel, libeček, bazalka), co máme doma. Já dala snítky řapíkatého celeru. DOBROU CHUŤ!

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit