Rychlý nepečený (raw) ořechový cheesecake
Rychlý nepečený (raw) ořechový cheesecake
Aktuálně jsme na našich zahradách sesbírali vlašské ořechy a necháváme je sušit na zimu. Pokud máme ještě loňskou zásobu vlašských ořechů, tak jí můžete takto snadno a rychle použít a vytvořit výborný rychlý nepečený desert.
Ingredience: vlašské ořechy, med, tučný hustý tvaroh (já dala Jaroměřický) 250 g, vanilkový cukr
Postup: základní kurpus vytvoříme z polovičního množství mletých vlašských ořechů a z polovičního množství vlašských ořechů sekaných, aby byl korpus pěkně křupavý a medu. Množství ořechů a medu použijeme dle potřeby a velikosti formy. Je potřeba dát půl napůl mleté ořechy a ořechy sekané, aby se vytvořilo těstíčko, které vtlačíme do formy. Formu vyložíme potravinářskou folií, aby se nám korpus nelepil. Navrch dáme vrstvu tvarohu rozšlehaného s vanilkovým cukrem. Ukončíme opět vrstvou sekaných vlašských ořechů dle potřeby. Dáme vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu a můžeme krájet.
Dobrou chuť!