Rychlý nepečený (raw) ořechový cheesecake

ořechový cheesecake 1Rychlý nepečený (raw) ořechový cheesecake

Aktuálně jsme na našich zahradách sesbírali vlašské ořechy a necháváme je sušit na zimu. Pokud máme ještě loňskou zásobu vlašských ořechů, tak jí můžete takto snadno a rychle použít a vytvořit výborný rychlý nepečený desert. 

Ingredience: vlašské ořechy, med, tučný hustý tvaroh (já dala Jaroměřický) 250 g, vanilkový cukr ořechový cheesecake 4

Postup: základní kurpus vytvoříme z polovičního množství mletých vlašských ořechů a z polovičního množství vlašských ořechů sekaných, aby byl korpus pěkně křupavý a medu. Množství ořechů a medu použijeme dle potřeby a velikosti formy. Je potřeba dát půl napůl mleté ořechy a ořechy sekané, aby se vytvořilo těstíčko, které vtlačíme do formy. Formu vyložíme potravinářskou folií, aby se nám korpus nelepil. Navrch dáme vrstvu tvarohu rozšlehaného s vanilkovým cukrem. Ukončíme opět vrstvou sekaných vlašských ořechů dle potřeby. Dáme vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu a můžeme krájet. 

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit